טיפול פסיכולוגי – אלעד נהלוני – פסיכולוגיה רפואית – טיפול CBT

שילוב של יוגה וטיפול פסיכולוגי נשמע רעיון מעולה – אבל איך עושים את זה בפועל?

חלק א' – על מה ולמה קבוצת YogACT?

נתחיל בשאלה בסיסית: מה פתאום לשלב טיפול פסיכולוגי ואימון יוגה?

לחלק ב' – מה מתרחש במפגשים?

או, אז טוב ששאלתם. פסיכולוגיה רפואית הינה תחום שעוסק במערכת היחסים שבין אדם לגופו. הטיפול הפסיכולוגי אצל פסיכולוגים רפואיים עוסק בשאלות כמו, איך אני חי בתוך הגוף שלי, מה מפריע לי בגוף שלי, מה מעורר אצלי גאווה בגוף שלי, כיצד אני מתייחס לגוף שלי ולמה שמתעורר בו, איך אני מתייחס לשינויים שמתחוללים בגוף שלי, כיצד ביכולתי לטפח מערכת יחסים מיטיבה עם הגוף שלי ולמה לי, אלו גורמים מפריעים לי להיות שבע רצון מגופי וכיצד הייתי רוצה להתייחס אליהם.

התמודדות עם בעיה רפואית, למשל, מציבה אתגרים ליכולת שלנו לנהל מערכת יחסים מיטיבה עם גופנו. השפעה דומה יש גם לחוויות גופניות שחווינו בעבר, אבל הותירו בנו משקעים, וגם חוויות משמעותיות שאין להם משמעות רפואית דווקא, מותירות חותם בגופנו ומשפיעות על ההתייחסות שלנו לגוף. והנה התשובה שלנו לשאלה ששאלנו (מה פתאום לשלב טיפול פסיכולוגי ואימון יוגה?): כאשר אנו מציבים את מערכת היחסים עם הגוף שלנו במוקד הטיפול הפסיכולוגי, אין די בשיחה על הגוף. על מנת לחקור את מערכת היחסים שלנו עם הגוף ועל מנת להוביל אותה למקום מיטיב, עלינו לתת תשומת לב לגוף ולחיבור שלנו אליו. לכן עלינו לנוע, להרגיש, לנשום בכל מיני מצבים, להפנות תשומת לב. כמו שעושים ביוגה. השיחה אודות הגוף מעוררת מודעות לנושאים שמקבלים ביטוי בגוף במהלך אימון היוגה ולהיפך. מדובר בטיפול מקיף ומעשיר הרבה יותר מעוד אימון יוגה, או מעוד שיחה טיפולית. מסיבה זו הקבוצה שלנו מציעה לשלב אימון יוגה עם התהליך הטיפולי. בעינינו, מדובר בשילוב מנצח.

מעוניינים להירשם לקבוצה לחצו כאן

אוקיי, אז הבנו למה לשלב יוגה וטיפול פסיכולוגי, אבל למי מתאים השילוב הזה?

הקבוצה מתאימה לאנשים שמעוניינים לקחת את מערכת היחסים שלהם עם הגוף בכיוון מיטיב. חלק מהתהליך הטיפולי כרוך בבירור של כל אחד מהמשתתפים בקבוצה מהו הכיוון המיטיב שהוא/היא מעוניינים לנוע בו. יש אנשים שפונים לקבוצה כיוון שהם חוו שינוי גופני וכתוצאה חווים גם קושי להסתגל או לקבל את מצב הגוף שלהם. יש שחשים כי הגוף שלהם מייצר איום על החיים שלהם ומנסים להבין כיצד חיים עם איום מתוך הגוף. יש אנשים שפונים כיוון שהם חשים צורך להכניס לחיי היום יום שלהם התייחסות מיטיבה לגוף, או לשנות הרגלים ביחס לגופם. לדוגמא, אנשים שמעוניינים לשנות הרגלי תזונה, פעילות גופנית או התנהגויות בריאות אחרות. יש אנשים שפונים כיוון שהם מתמודדים עם לחץ נפשי ומרגישים צורך להתמודד איתו תוך מתן התייחסות לגופם. בקצרה, הקבוצה מתאימה לטווח גדול מאד של התמודדויות ולמגוון גדול של אנשים.

נשמע ממש לעניין. אז למי הקבוצה בעצם לא מתאימה?

הקבוצה איננה מתאימה לאנשים שאין ביכולתם לשבת או לשכב על מזרן אימונים ולקום ממנו כיוון שבעיות מסוג זה מצריכות הדרכת יוגה פרטנית. בנוסף, הקבוצה איננה מתאימה לאנשים שאינם מעוניינים לשתף אחרים או לשמוע אחרים, ביחס להתמודדות שלהם עם גופם. הקבוצה איננה מתאימה למי שיתקשה להשתתף בשיחה אודות הגוף ולכבד את האווירה האינטימית הדרושה על מנת לאפשר שיחה שכזו.

לחלק ב' – מה מתרחש במפגשים?

מעוניינים להירשם לקבוצה לחצו כאן

פוסט נוסף על קבוצת YogACT

Call Now Button